Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Εφημερίες - ''μπαλάκια'' !!!

   Όποιος υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό θα θυμάται ασφαλώς τα περίφημα  ''μπαλάκια'': αγγαρείες για υγειονομική κάλυψη εκδηλώσεων  (ενδεικτικά αναφέρω : Ναυτική Εβδομάδα, παρελάσεις σε εθνικές επετείους, αγήματα κάθε είδους, μέχρι και σε κηδείες μας έστελναν), που εμφανίζονταν πάντα άξαφνα, και οι οποίες πήγαιναν από τον ένα στον άλλο Ναύτη ιατρό (βλ.πινγκ-πονγκ) έως ότου βρεθεί ο ''τυχερός''.

   Στα άλλα σώματα δε γνωρίζω πως τις αποκαλούσαν, είμαι όμως βέβαιος ότι αντίστοιχες στιγμές δόξας θα έζησαν όλοι οι Οπλίτες/Σμηνίτες/Ναύτες ιατροί στη διάρκεια της θητείας τους.

   Έως εδώ καλά, λίγο πολύ όλοι μας κάναμε υπομονή, στρατός είναι - θα περάσει, λέγαμε.

   Ποιός θα το περίμενε όμως ότι κάτι αντίστοιχο θα συνέβαινε και στο βασίλειο της 7ης ΥΠΕ , όπου με το παρακάτω έγγραφο, οι συνάδελφοι των  Κ.Υ. γίνονται οι ίδιοι ''μπαλάκια'' στα χέρια των διοικούντων, για να καλυφθούν τα κενά εκείνα στο πρόγραμμα εφημεριών που ο νέος νόμος δημιούργησε/προκάλεσε/δεν κατάφερε να καλύψει (όπως θέλει ας το πει κάποιος).


(κατά τρόπο ανάλογο βέβαια κι ο Προκρούστης τέντωνε τα θύματά του για να ταιριάξουν στις διαστάσεις που τον βόλευαν, και είδαμε και το δικό του τέλος..)

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Τί θα γίνει με τις εφημερίες...(?)

Απαντώντας σε ερωτήσεις συναδέλφων, να σας ενημερώσουμε ότι έχουν ήδη εκδοθεί τα ΦΕΚ με τα συμπληρωματικά κονδύλια των μηνών Ιουνίου-Ιουλίου
( http://www.ygeianet.gr/box/cal/18869.pdf ), του μηνός Αυγούστου ( http://www.ygeianet.gr/box/cal/19107.pdf ), όπως επίσης κι έγγραφο με ''Οδηγίες σχετικά με την καταβολή εφημεριών Σεπτεμβρίου 2010''
( http://www.ygeianet.gr/box/cal/19085.pdf ) .

Σήμερα λοιπόν, Δευτέρα φθινοπώρου, ημέρα βροχερή, βλέπουμε να
λάμπει, διαθλώμενο μέσα από αγνές σταγόνες αναζωογονητικής βροχής, πλήθος εξίσου αγνών υποσχέσεων και διαβεβαιώσεων, ότι, ναι, κάποια στιγμή, θα τα πληρωθούμε τα δεδουλευμένα.

Για το τι μέλλει γενέσθαι βέβαια, είδωμεν. Ένα είναι βέβαιο, ουδείς φείδεται
δεσμεύσεων και διαβεβαιώσεων γύρω από ένα καλύτερο αύριο.

(ελπίζω μόνο να έχετε αρκετό χώρο κάτω από το στρώμα...)

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Ανάπαυση εργασίας στο ΤΕΠ


Μετά από αίτημα των ειδικευόμενων και κατόπιν διαβούλευσης με τον διευθυντή του ΤΕΠ Κο Αγγουριδάκη, αποφασίστηκε η θέσπιση ανάπαυσης 30 λεπτών ανά 8 ώρες εργασίας στο ΤΕΠ.

Κάθε ειδικευόμενος δικαιούται το εν λόγω διάλλειμμα σε εύλογο χρόνο εντός του 8ώρου μετά από συνεννόηση με τον επιβλέποντα επιμελητή.

Ευχαριστούμε για την συνεργασία όλων και ευχόμαστε καλή δύναμη.