Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Απάντηση νευρολόγου σε διασυρμό δημοσιεύματος


Σε κυνήγι μαγισσών επιδίδεται ο κόσμος των ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα, αναζητώντας τους υπαίτιους για την οικονομική κατάρρευση της χώρας μεταξύ άλλων και ανάμεσα στο σύνολο του ιατρικού σώματος, των λειτουργών του νευραλγικού τομέα της Υγείας, στο πρόσωπο των οποίων φαίνεται ότι αναγνωρίστηκαν επιτέλους οι "ποντικοί"(sic) που χρόνια τώρα λυμαίνονταν τα δημόσια ταμεία.

Παράδειγμα αποτελούν άρθρα της εφημερίδας "ΤΟ ΒΗΜΑ" των τελευταίων ημερών, τα οποία, κατά σειρά δημοσίευσης, είναι "<<Μαϊμού>> μία στις πέντε συνταγές" (02/11/10) , "Γιατροί-<<πρωταθλητές>> της κομπίνας" (04/11/10) - πρώτη σελίδα, "Εκτός ΙΚΑ οι πρωταθλητές της κομπίνας" (05/11/10) .

Αξίζει να διαβάσει όμως κανείς την απάντηση της συναδέλφου κας Αγγ. Γκότση, ιατρού νευρολόγου, με εξώδικο διαμαρτυρία που επέδωσε στην εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ" στις 08/11/10, μέρος της οποίας δημοσιεύτηκε στην ενότητα Επιστολές Αναγνωστών στις 11/11/10 . Τμήμα της παραπάνω επιστολής δημοσιεύτηκε και στην "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ", με τίτλο "Εγώ,η... <<λησταρχίνα>>" (12/11/10) .

Δεδομένης βέβαια της δυσανάλογης προβολής δυσφήμισης και αντιλόγου, εύλογα αναρωτιέται κανείς αν υπάρχει πραγματικά τρόπος να υπερασπίσει εαυτόν από τους "φρουρούς της ενημέρωσης".

( Δε λένε τυχαία εξάλλου ότι καλύτερα να σου βγει το μάτι... )

Δεν υπάρχουν σχόλια: